Loading...

Omladinska umjetnička akcija BRIGADA u Šavniku

Razne lokacije

Nevladino udruženje Art365 poziva umjetnike/ce mlađe od 30 godina, kao i studente/kinje umjetničkih fakulteta iz Crne Gore da se prijave za učešće u projektu BRIGADA / Omladinska umjetnička akcija Šavnik ’22.

Za zainteresovane učesnike/ce će tokom juna biti organizovan ciklus od šest onlajn predavanja/diskusija o realnom položaju i uticaju, kao i kritičkom i društvenom potencijalu savremenih umjetničkih praksi, a u septembru će za izabrane učesnike/ce biti organizovan umjetnički kamp u Šavniku.

Uz podršku mentora/ki, učesnici/ce će tom prilikom pripremati istraživačko-umjetničke radove u različitim vizuelnim formatima kao svoj kritičko-umjetnički odgovor na identifikovano stanje u kulturi i na potrebu imaginiranja novog saveza zajednice i umjetnosti.         

Zainteresovani umjetnici/ce mogu da se prijave popunjavanjem upitnika na linku brigada.club do 15. juna 2022. Sve dodatne informacije mogu dobiti na mejl art365nvo@gmail.com   

Projekat „Brigada/Omladinska umjetnička akcija Šavnik 22“, koji realizuje NVU Art365 u partnerstvu sa NVO NOVA, podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“, koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}