Loading...

“Zetski dom” nastupio u Sarajevu, izuzetne reakcije publike

Narodno pozorište Sarajevo

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” sinoć je gostovalo u Narodnom pozorištu Sarajevo s predstavom “Leptir”.

Riječ je o drami Aleksandra Radunovića, u režiji Andraša Urbana, u kojoj uloge tumače Srđan Grahovac, Dejan Ivanić i Ana Vujošević.

Izvođenje “Leptira” naišlo je na izuzetne reakcije publike u Sarajevu, ali i na zapažen publicitet u bosansko-hercegovačkim medijima.

Uoči sinoćnje predstave, direktor Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” Ilija Subotić poručio je kako je naročito zadovoljan zbog započinjanja konkretnih oblika saradnje s centralnom pozorišnom institucijom Bosne i Hercegovine.

“Posebno je zadovoljstvo što već nakon tri mjeseca od potpisivanja sporazuma o saradnji s Narodnim pozorištem imamo konkretne rezultate i razmjenu programa, od važnosti za prezentaciju i promociju savremenog teatarskog stvaralaštva naših zemalja, odnosno umjetničkih snaga, ali i kreativnih potencijala.

Dalji razvoj i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje u kulturi je javni interes u ovoj oblasti i uvijek se ističe kao obaveza, neophodnost i prioritet, a posebno nakon dvogodišnje stagnacije zbog pandemije korona virusa”, naglasio je Subotić.

Glumac Srđan Grahovac pozdravio je saradnju “Zetskog doma” i Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Uvijek se radujem svim saradnjama, mislim da je to nužno u bivšim jugoslovenskim republikama, ja nijesam ni prestajao da budem Jugosloven. Nikad nijesam vidio granice, a naročito kada sam počeo sa ovom profesijom, tako da saradnja i odnosi putem kulture jesu nužnost ako mislimo da nešto korisno radimo u budućnosti”, rekao je on.

Podsjetimo, Narodno pozorište Sarajevo sjutra će gostovati u “Zetskom domu” s Radunovićevim komadom “Leptir”, u režiji Emira Z. Kapetanovića.

Uloge u predstavi tumače Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija, a sjutrašnje izvođenje na Cetinju počeće u 20:00 časova.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}