Loading...

„Zetski dom“: Sadržajan repertoar i u maju

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Deset programa na matičnoj sceni i dva gostovanja dio su majskog repertoara Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”. I ovog puta slijede raznorodni događaji, uključujući predstave, referentne muzičke, književne i filmske programe, uz nastavak intenzivne saradnje s institucijama i organizacijama iz Crne Gore i regiona.

U februaru ozvaničena saradnja Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Narodnog pozorišta iz Sarajeva ovog mjeseca rezultiraće prvom razmjenom programa.

Naime, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” gostovaće u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u četvrtak, 5. maja s predstavom “Leptir” koju je, po tekstu Aleksandra Radunovića, režirao Andraš Urban.

Dva dana kasnije, u subotu 7. maja, Narodno pozorište iz Sarajeva gostovaće u “Zetskom domu” takođe s predstavom „Leptir“ istog dramskog pisca, koju je režirao Emir Z. Kapetanović.

Majski repertoar Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ karakterisaće i nekoliko programa koji su posvećeni djeci i mladima.

U okviru nastavka saradnje s Crnogorskom kinotekom ovog puta slijedi Filmsko veče za djecu. Tako će u ponedjeljak, 9. maja na našoj sceni biti upriličena projekcija sinhronizovanog crtanog filma “Balada o Daltonima” (8+), iz 1978. godine, čiju režiju potpisuju René Goscinny, Henri Gruel.

U četvrtak i u petak, 12. i 13. maja, u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” biće upriličena tri programa 47. Muzičkog festivala mladih Crne Gore. Među njima je i edukativni segment „Karneval životinja“ Muzičkog centra Crne Gore.

Predstava “Ana Karenjina” koju je, u koprodukciji “Zetskog doma” i Dramskog studija “Prazan prostor”, prema motivima romana Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Mirko Radonjić, ponovo će, zbog velikog interesovanja, pred našom publikom biti u ponedjeljak, 16. maja.

U srijedu, 18. maja, slijedi promocija knjige “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić”, čiji je autor prof. dr Zoran Rašović. Događaj će, povodom 180 godina od rođenja i 100 godina od smrti kralja Nikole, biti održan u organizaciji Prijestonice Cetinje i Udruženja pravnika Crne Gore.

Dan kasnije, u četvrtak, 19. maja, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” gostovaće u Tivtu. U tamošnjem Centru za kulturu pred publikom će biti naša nova produkcija – predstava “Predsjednice”, prema tekstu Vernera Švaba, u režiji Radmile Vojvodić.

U petak, 20. maja, u “Zetskom domu” slijedi još jedan program za mlađu publiku, i to predstava “(Ne) Pričaj mi bajke” (8+), nastala u koprodukciji Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Povodom 115. godišnjice postojanja, u srijedu, 25. maja u „Zetskom domu“ će biti upriličen koncert Kulturno-umjetničkog društva “Njegoš” Cetinje.

Ovaj mjesec u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” biće okončan izvođenjem predstave “Bog masakra”, koju je prema Jasmini Rezi režirao Siniša Evtimov. Igranje je zakazano za utorak, 31. maj.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biljetarnici radnim danima u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

O svim aktuelnostima Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” možete se informisati i putem našeg Viber kanala.

(foto: Duško Miljanić / Krsto Vulović / Narodno pozorište Sarajevo / Crnogorska kinoteka)

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}