Loading...

Maj u Crnogorskom narodnom pozorištu

Crnogorsko narodno pozorište

Maj će u Crnogorskom narodnom pozorištu, pored redovnog repertoara, obilježiti i prateći program – ciklus filmova “Šekspir na filmu” i “Javno čitanje savremene crnogorske drame”.

U okviru majskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene predstave: “Bladi Mun” Ane Đorđević,“Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, “Zlostavljanje” Jovane Todorović, ”Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, “Soulfood” Slavka Kalezića i “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić.

Nakon gostovanja u Narodnom pozorištu Sarajevo, Crnogorsko narodno pozorište gostovaće 25. maja u Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad sa predstavom “Bladi Mun” Ane Đorđević.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

U okviru ciklusa filmova pod nazivom „Šekspir na filmu“ će biti prikazana ostvarenja:

„Krvavi prijesto“ reditelja Akire Kurosave, „Magbet“ reditelja Romana Polanskog i „Hamlet“ reditelja Keneta Brane. Filmovi će biti prikazivani na Sceni Studio u 20 sati, a ulaz na sve filmske programe je slobodan.

U okviru programa “Javno čitanje savremene crnogorske drame” publika će biti u prilici da čuje tri savremene crnogorske drame nastale u 21. vijeku. Povratak javnog čitanja drame u Crnogorskom narodnom pozorištu je značajan prije svega za autore i njihove tekstove, ali i zbog same drame, koja danas brzopleto mijenja svoju formu i jednako pripada i prozi i poeziji, te duboko zalazi u druge medije. Nakon čitanja, autori će razgovarati o svojim tekstovima, o poetici, o savremenoj crnogorskoj drami i dramaturgiji. Trodnevni ciklus “Javno čitanje savremene crnogorske drame” biće održan 24, 25. i 26. maja na Sceni Studio u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}