Loading...

Aplauzi i ovacije za “Bladi Mun” u Narodnom pozorištu Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo

Predstava “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević izvedena je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo. Sarajevska publika je ovacijama i dugim aplauzom pozdravila ansambl predstave koji čine: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić kazao je da mu je izuzetno drago što je Narodno pozorište Sarajevo ugostilo Crnogorsko narodno pozorište sa ovako recentnom produkcijom renomirane rediteljke Ane Đorđević: “Po srdačnosti aplauza i načinu na koji je publika reagovala vidimo da je CNP imalo izuzetno uspješno gostovanje.” – rekao je Mustafić.

Glumac narodnog pozorišta Sarajevo Vedran Đekić je podijelio svoje utiske: “U postavci predstave prikazan je mladi sastav koji je jako lijepo iznio svoje likove i situaciju koja je vrlo aktuelna, štaviše svakodnevna. Mogu iskreno da čestitam svojim kolegama i Crnogorskom narodnom pozorištu na odličnoj predstavi.” – kazao je Đekić.

Rediteljka Ana Đorđević je zadovoljna reakcijama publike. “Komunikativnost predstave je preduslov za bilo kakvo umjetničko ostvarenje, umjetničke ambicije moraju biti u skladu sa onim što je publici prepoznatljivo. Velike ideje su uzaludne ukoliko niko ne smatra da je to njemu namijenjeno, publika mora da se prepozna u onome što gleda. Naš cilj je bio da napravimo predstavu koja se tiče ljudi koji dolaze u pozorište i drago mi je što i u Sarajevu vidim da smo u tome uspjeli.” – zaključila je Đorđević.

Dramaturg predstave “Bladi Mun” je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}