Loading...

Nastavak filmskog programa u Zetskom domu: Za početak “Dan četrnaesti”

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Dugometražni igrani film “Dan četrnaesti”, koji je prema scenariju Borislava Pekića režirao Zdravko Velimirović u produkciji Lovćen filma 1960. godine, biće prikazan u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, u ponedjeljak, 31. januara u 20 h, u saradnji s Crnogorskom kinotekom.

Riječ je o digitalno restaurisanoj kopiji filma izrađenoj s originalnog crno-bijelog negativa, koji je skeniran i restaurisan u 2K rezoluciji, u saradnji Crnogorske kinoteke i Jugoslovenske kinoteke.

Film je prošle godine prikazan u okviru ugledne selekcije Kanski klasici, 74. Međunarodnog festivala u Kanu, dok je prije šest decenija na istom mjestu ova drama bila u trci za Zlatnu palmu, kao jedan od prvih jugoslevenskih filmova u zvaničnoj selekciji, uz veoma dobar prijem kod publike i kritike.

Ostvarenje prati priču četvorice zatvorenika koji su zbog dobrog vladanja dobili povremeni otpust u trajanju od 14 dana, njihovo prilagođavanje životu na slobodi i sve dileme pred povratak iza rešetaka. Uloge: Nikola Popović, Slobodan Perović, Karlo Burić, Dušan Janićijević, Olga Spiridonović, Mira Stupica.

Filmski program realizuje se na osnovu Sporazuma o saradnji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Crnogorske kinoteke, potpisanim aprila 2021. godine.

Ulaz je slobodan uz poštovanje epidemioloških mjera i posjedovanje dokaza iz Nacionalne digitalne COVID-potvrde. Informacije: 067 428 655.

Promo-materijal: Crnogorska kinoteka

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}