Loading...

Održana sjednica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore

Razne lokacije

Sjednica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG) održana je u nedjelju, 23. januara, u JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo” na kojoj su prisustvovali predsjednica UFA CG Danijela Bokan i  predstavnici 7 folklornih ansambala Sjeverne regije. 

Na sjednici se razmatralo o pristupu folklornih  ansambala Sjeverne regije Udruženju folklornih ansambala Crne Gore, te o izboru predsjednika i zamjenika folklornih ansambla Sjeverne regije. Udruženu folklornih anasambala Crne Gore pristupila su kulturno-umjetnička društva: “Tekstilacˮ iz Bijelog Polja, “Vesna” iz Mojkovca, “Dugaˮ iz Berana, “Vrelo Ibra” iz Rožaja, “Bihor” iz Petnjice, „Komoviˮ iz Andrijevice i „Plavsko jezero” iz Plava. Za predsjednika Sjeverne regije, na period od 4 godine,  izabran je  Emir Mehonjić, rukovodilac KUD-a “Tekstilac” iz Bijelog Polja, a za zamjenika Danilo Žurić, rukovodilac KUD-a “Vesna” iz Mojkovca. Predstavnici kulturno-umjetničkih  društava Sjeverne regije, predložili su da rukovodilac  KUD-a “Vrelo Ibra” iz Rožaja Ćamil Kujević bude u Upravnom odboru Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, te je prijedlog  jednoglasno usvojen. Članovi Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, istakli su da će međusobnom saradnjom doprinijeti  očuvanju, promovisanju i unapređenju folklora, tradicije  i kulturne baštine svih naroda i narodnosti Crne Gore. 

Najavljena je  sjednica  Skupštine Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, koja će se održati krajem februara tekuće godine. 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}