Loading...

Izložba ikona “Agios”

JU Muzeji i galerije

U ponedjeljak 17. januara 2022. godine u 19 h, u JU Muzej i galerija Tivat, biće otvorena izložba ikona “Agios” Petre Kosnić.

Petra Kosnić je zavrsila Accademia del Lusso Milano, a nakon toga Akademiju SPC za umetnost i konservaciju. Paralelno je studirala Pravoslavni bogoslovski fakultet, Univerzitet u Beogradu gdje je završila takođe osnovne i master studije. Trenutno je na doktorskim studijama Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na katedri za liturgiku.

Do sada je naslikala preko šezdeset radova koji se nalaze u crkvama i manastirima SPC kao i u domovima vjernog naroda.

Pored trajno izloženih ikona u mnogim hramovima imala je dvije samostalne izložbe.

Učestvovala je na preko dvadeset  grupnih izložbi ikona.

Likovna umjetnica, teološkinja i ikonopisac predstaviće se po prvi put likovnoj publici u Tivtu izložbom ikona koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju, dok će se svečano otvaranje održati na platou ispred galerije.

Ovom prilikom napominjemo posjetice da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera po kojima su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

  • Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa i da od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od 6 mjeseci;
  • Negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72h;
  • Negativan brzi antigenski test ne stariji od 48h;
  • Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 6 mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}