Loading...

Januar u Srcu kulture grada

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Srce kulture grada će i u Novoj 2022. godini biti mjesto gdje će Podgoričani rado dolaziti i uživati u filmskim projekcijama, književnim večerima, zanimljivim koncertima, pozorišnim premijerama i likovnim izložbama. Kulturnu ponudu našeg Glavnog grada nastaviće kao i svih prethodnih godina da obogaću i unaprjeđuju prepoznatljivim, inovativnim i profilisanim repertoarom.

Revija “Mjuzikl - filmska rapsodija” koju je publika tokom prethodnih godina rado pratila, i sa kojom tradicionalno počinje filmski repertoar KIC-a, omogućiće ljubiteljima pokretnih slika od 17. do 19. januara da pogledaju neka od najboljih ostvarenja kad je riječ o ovom filmskom žanru. Prikazaćemo mjuzikle dobitnike brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za scenario, a među njima su: „Uskršnja parada” (1948), “Zvona zvone” (1960) i “Robin i 7 pljačkaša” (1964).

Krajem januara počeće i sedma filmska revija „Pozorište na filmu“ koja je rezultat partnerske saradnje filmskog i pozorišnog segmenta KIC-a i koja će zapravo dodatno ilustrovati njihove međuzavisne odnose. Od 31. januara do 2. februara prikazaćemo filmska djela nastala na osnovu poznatih pozorišnih komada i to: “Iskušenje” (1996), “Čelične magnolije” (1989) i “Čovjek za sva godišnja doba” (1966).

Likovni program KIC-a kroz desetu jubilarnu izložbu slika Milorada Mike Uzelca koja će biti otvorena 14. januara nastaviće sa popularisanjem i promovisanjem provjerenih umjetničkih vrijednosti. U januaru će takođe kreativno vizuelno stvaralaštvo djece iz Crne Gore biti predstavljeno izložbom dječijih crteža pod nazivom “Praznični Dome moj”.

Gošća tribine “Podgoričke priče” koju je dramski program KIC-a pokrenuo prije osam mjeseci i koja je za relativno kratko vrijeme stekla popularnost, a i svoju publiku, biće istaknuta univerzitetska profesorica Sonja Tomović Šundić, autorka brojnih stručnih knjiga i tekstova iz oblasti antropologije, filozofije, estetike, studije roda i dr.

U KIC-u će 12. januara biti priređeno veče humora i muzike Dragana Koprivice sa prijateljima, a  28. januara biće promovisano i novo izdanje italijanskog časopisa “Monumenta Montenegrina Vaticana”.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo uz posjedovanje COVID potvrde.

Više info na sajtu: kicpodgorica.me, FB i instagram stranici KIC-a.      

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}