Loading...

Projekcija kanadskog filma „Bolji čovjek“ (A better man) povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U utorak, 7. decembra u 18 h, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, Ambasada Kanade u Beogradu u saradnji sa KIC Budo Tomović i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada - Podgorica vas poziva na premijerno prikazivanje kanadskog filma „Bolji čovjek“ (A better man). Projekcija filma se održava povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, od 25.novembra do 10. decembra, a u okviru manifestacije DEUS, koja se tradicionalno održava u decembru.

Ulaz je besplatan.

Prije projekcije filma, publici će se obratiti Dejvid Morgan, savjetnik i zamjenik šefa misije Ambasade Kanade i Mirjana Vlahović Andrijašević, načelnica Direkcije za antidiskriminacione politike, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Film Bolji čovjek nam nudi priču o dvoje mladih koji žive zajedno i u čijoj vezi se pojavljuje i porodično nasilje koje rezultira njihovim razilaženjem, ali i sposobnošću da nakon  izvesnog vremena mogu da razgovaraju o ovom problemu. Ovaj film nudi svjež i nijansiran pogled na iscjeljenje i otkriće koje se može dogoditi svima koji su uključeni kada muškarci preuzmu odgovornost za svoje zlostavljanje. Ovo će biti prilika da se takođe upoznamo i sa programima prevencije rodno zasnovanog, porodičnog i vršnjačkog nasilja i njihovoj primeni u Kanadi i Crnoj Gori.  

Više o filmu možete iznaći na: https://abettermanfilm.com/ .

BOLJI ČOVJEK (A BETTER MAN)
Režija: Attiya Khan &Lawrence Jackman
NFB – National Film Board (Canada)
Trajanje: 1h 19min

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}