Loading...

Predstave Beoart-a i okviru DEUS-a u KIC-u „Budo Tomović“

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021.), od 2. do 5. decembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, biće upriličena revija predstava poznate beogradske produkcijske kuće BeoArt. Ljubitelji pozorišta u Podgorici, moći će da odgledaju popularne predstave: “Čitač”, “Amateri”, “Anika i njena vremena” i “Crna kutija”, u čijoj realizaciji učestvuju poznata rediteljska i glumačka imena. Predstave “Čitač” i “Anika i njena vremena”, inspirisane su djelima slavnih pisaca Bernarda Šlinka i Ive Andrića.

Za predstavu “Čitač”, dramatizaciju čuvenog romana iz 1995. uradio je Fedor Šili, a režiju Boris Liješević. U Liješevićevoj interpretaciji romana, preispituju se odnosi odgovornosti i krivice u kolektivnoj i pojedinačnoj svijesti, otvara pitanje prepoznavanja zla u vremenu, pitanje ideologije, društva, čovjekovog angažmana. U predstavi igraju: Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić. Predstava će biti izvedena 2. decembra u 20 h, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Okosnicu predstave "Amateri“, čiju režiju potpisuje Momčilo Miljković, čini pokušaj „smotanog fakultetlije“ i „školovanog vodoinstalatera“ da okupe družinu koja će im pomoći da se snimanjem filmova za odrasle izvuku iz bijede u kojoj žive.

Glumački tim čine: Sanja Ristić Krajnov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Dimitrije Dinić. Predstava će biti izvedena 3. decembra u 20 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović".

„Anika i njena vremena“,  koprodukcija „Beo art“-a i Srpskog narodnog pozorišta, rediteljka Ana Đorđević postavila je na scenu kao priču o ljepoti i ljubavi, koje umjesto blagoslova, donose patnju, bol, razdor i stradanje. Uloge igraju: Milica Trifunović, Nenad Pećinar, Biljana Keskenović, Dušan Vukašinović, Milovan Filipović, Jovana Mišković i Milica Grujičić. Predstava će biti izvedena 4. decembra, u 20 h, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović".

Predstava „Crna kutija“,  dramski je komad Ane Đorđević, u rediteljskoj interpretaciji Andreja Nosova, inspirisan italijanskim hit filmom „Savršeni stranci“, iz 2016. godine. Predstava koja je na stalnom repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta, prati tok zajedničke večere sedam dugogodišnjih prijatelja. Pred gledaocima se okupljanje sa lijepim povodom i opuštajućom atmosferom brzo pretvara u napeti prikaz ovisnosti o modernoj tehnologiji. Pametni mobilni telefoni – razgovori, poruke, komentari na društvenim mrežama gostiju, na početku, igre radi, postaju svima dostupni. Kako veče odmiče oni otkrivaju koliko malo znaju jedni o drugima.

Uloge tumače: Nataša Marković, Ljubinka Klarić, Ivana Nikolić, Ivan Zarić, Nemanja Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović i Aleksandar Vučković.

Predstava će biti izvedena 5. decembra u 20 h, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović".

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}