Loading...

“Ko se boji Virdžinije Vulf?” večeras i sjutra u “Zetskom domu”

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena večeras i sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20:00h.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Frano Mašković.

Reditelj predstave, koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, Paolo Mađeli, kazao je kako ovo nije njegov prvi susret sa komadom Edvarda Olbija, ističući da je prije petnaestak godina “Virdžiniju Vulf” postavljao u nacionalnom teatru u Drezdenu.

– Mislim da ovdje imamo sjajnu podjelu uloga i da su ovi glumci zaista veliki glumci. Mislim i da je ovaj teatar sveti, božanstveni prostor, odnos scene i dvorane je apsolutno fanstastičan. Cijela teatarska ekipa, od glumaca do čitavog servisa teatra i organizacije, to je za mene bilo jedno veliko iznenađenje u lijepom smislu. Osjećao sam se, ne kao kod kuće, nego i više od toga – istakao je Mađeli.

Za dramaturgiju bile zadužene Željka Udovičić-Pleština i Stela Mišković. Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić – Pleština.

Ulaznice su u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h, a broj telefona za informacije je 067 428 655.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i ovom prilikom podsjeća da prisustvo predstavama i drugim programima podrazumijeva poštovanje epidemioloških mjera, uz posjedovanje jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID-potvrde.

(foto: Duško Miljanić)

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}