Loading...

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Crnogorsko narodno pozorište

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće premijera predstave “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević. Pored premijere, publiku u novembru očekuju i dvije gostujuće produkcije, predstave CNP-a, kao i Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta.

Premijera predstave “Bladi Mun”

Rediteljka i spisateljica Ana Đorđević postavila je novu verziju svoje drame “Crna kutija”, nastale po uzoru na film “Savršeni stranci”. Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, kompozitorka Ivana Čanović, asistentinja rediteljke je Nataša Milićević a izvršni producent Danilo Milatović. U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Predstava “Bladi Mun” će premijerno biti izvedena 28. decembra u 20 sati na Velikoj sceni, a na repertoaru je i 29. i 30. decembra.

 

Gostovanja

Publika će u decembru imati priliku da pogleda i dvije gostujuće produkcije. Predstava Narodnog pozorišta iz Beograda “Carstvo mraka” koju je po tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Igor Vuk Torbica biće izvedena 7. decembra u 20 sati na Velikoj sceni. Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo u saradnji sa Beoartom iz Beograda predstaviće se crnogorskoj publici 16. decembra u 20 sati na Velikoj sceni.

 

Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta

Crnogorsko narodno pozorište nastavja tradiciju organizovanja Novogodišnjeg koncerta.  Na Novogodišnjem koncertu 22. decembra nastupiće slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović. Publici će biti predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz naše države i regiona a dirigent je Maestro Lorenzo Tazzieri. Na programu će biti poznate melodije simfonijske muzike, tradicionalne i savremene kompozicije za violinu i operska muzika.

 

Redovni repertoar

U okviru decembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “Zlostavljanje” Iva Andrića u izvođenju Jovane Todorović, “Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, “The Effect”, Lusi Prebl u režiji Danila Marunovića i “Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića.

Ulaznice se mogu rezevisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}