Loading...

“Aplikacija Voland” obilježila drugo veče 13. Međunarodnog festivala “Zaplet”

Gradsko pozorište Jazavac

Drugo veče 13. Međunarodnog festivala „Zaplet“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ obilježilo je izvođenje predstave „Aplikacija Voland“ u režiji Kokana Mladenovića, a u produkciji Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta.

Predstava tokom koje telefoni publike ostaju uključeni, a četiri glumca predstavljena kroz likove Đavola, Anđela, Čovjeka i Sujete, za samo sat i po vremena igre publici otvaraju potpuno nove vidike, navela je prepunu salu Gradskog Pozorišta “Jazavac” na razmišljanje i glasne reakcije.

Prema mišljenju mnogih, nesvakidašnja predstava, sa dozom konfuznosti na samom početku, otkriva ono najskrivenije u glavama i pametnim telefonima prisutnih, a sa samo jednim pogrešnim klikom ili nepažljivim čitanjem cijela predstava dobija jedan potpuno novi ton, dok se oni najskriveniji detalji ljudskih života vrlo lako mogu naći na platnu pred svima.

Tokom predstave interakcija publike je neizostavna, gledaoci svojevoljno pristaju na pravila igre koja postavljaju glumci, emocije su pomiješane, stid, strah, uzbuđenost i smijeh se smjenjuju, a ono najvažnije - koliko god da se trudimo da izbrišemo nešto iz naših života što smo u nekom trenutku zabilježili svojim telefonom, ipak ostaje zauvijek tu. Izbrisano nikad nije potpuno izbrisano, svijet tehnologije je sve moćniji, našim informacijama se trguje na mnogo ozbiljniji način od ove predstave, a, ipak, zabrinutih lica u publici bilo je na pretek.

Nametnutu igru u kojoj se publici čini da sami biraju dalji tok predstave, ili možda života, odličnim glumačkim umijećem prikazali su Kristina Pajkić, Aleksandar Jovanović, Jelena Ilić i Miloš Vojnović.

Najbolja mlada glumica, prema odluci žirija, je Kristina Pajkić za, kako se navodi, nepatvoreno i predano potčinjavanje zahtjevnom glumačkom zadatku u predstavi “Aplikacija VOLAND” Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta.

Najbolji mladi glumac odlukom žirija je Aleksandar Jovanović u predstavi “Aplikacija VOLAND” Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta za izrazitu radost igre i punu uzajamnost vlastitog glumačkog postupka i cjeline pozorišnog čina, dodaje se u saopštenju.

U stručnom žiriju međunarodnog festivala glumca “Zaplet 13” u Banjaluci. su bili glumac i reditelj Radoslav Milenković, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nataša Ivančević i dramaturškinja Vida Davidović.

Pozorišna predstava “Aplikacija Voland” će se igrati u Crnoj Gore i to 15.novembra u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru, 16.novembra u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat i 17.novembra u Dvorani Park u Herceg Novom.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}