Loading...

JU Muzej i galerija Tivat raspisuje konkurs za izlagačku 2022. godinu

Muzej i galerija Tivat

JU Muzej i galerija Tivat raspisuje konkurs za izlagačku 2022. godinu i poziva sve zainteresovane likovne, primjenjene i multimedijalne akademske umjetnike/ce kao i udruženja umjetnika/ca koji su svojom profesionalnom biografijom stekli umjetničke reference da daju svoje prijedloge za organizovanje samostalnih i grupnih izložbi u slobodnim terminima u 2022. godini.

 

Potrebna dokumentacija za učešće na konkursu:

- portfolio (u štampanom ili elektronskom obliku)

- kratak opis koncepta izložbe kao i tip i obim izložbe.

Na konkurs se prijavljuju autori koji nisu samostalno izlagali posljednjih 3 godine u galerijskim prostorima JU Muzej i galerija Tivat.

Konkuriše se isključivo sa radovima koji će u dodjeljenom terminu biti izloženi. Radovi moraju biti adekvatno opremljeni i pripremljeni za izlaganje.

 

Izlagač je dužan da obezbjedi: transport  radova, svu dodatnu opremu i tehničku podršku koja mu je potrebna, a Muzej i galerija je ne posjeduje, troškove puta i smještaja autora.

Takođe, izlagač je dužan da po sopstvenom izboru i procjeni ostavi jedan rad galeriji koji će biti trajno i adekvatno sačuvan u fundusu institucije.

 

JU Muzej i galerija Tivat obezbjeđuje: galerijski prostor, stručnu pomoć pri postavci izložbe, informativni katalog, pozivnicu, plakat, medijsku prezentaciju, fotografa i svečano otvaranje izložbe.

Odluku o izboru izlagača donosi umjetnički savjet galerije. O rezultatima konkursa svi kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

Konkurs je otvoren od 01. novembra 2021. godine do 01. januara 2022. godine.

Nepotpuna dokumentacija i zahtjevi pristigli nakon predviđenog datuma neće se razmatrati.

Potrebnu dokumentaciju moguće je dostaviti na adresu ili elektronskom poštom:

e-mail: konkurs22.mgtivat@gmail.com

Muzej i galerija Tivat

Trg od kulture 4,

85320 Tivat, Crna Gora

telefon: +382 32 674 591

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}