Loading...

Nastavljena predavanja na temu „Otpad – resurs koji treba iskorisitit – primarna sekcija“

Razne lokacije

Tokom protekle nedelje nastavljena su edukativna predavanja  učenicima  osnovnih i srednjih škola sa teritorije Glavnog grada na temu  „Otpad – resurs koji treba iskoristiti – primarna selekcija“, a sve u cilju podizanja javne svijesti gradjana  o značaju selektivnog sakupljanja otpada, odnosno odvajanja otpada na mjestu nastanka. 

Akcenat edukacije je upoznavanje učenika sa  primarnom selekcijom komunalnog otpada, odnosno odvajanjem suve i mokre frakcije komunalnog otpada odmah na izvoru nastanka, kako bi se što više otpadnog materijala (papir, metal, plastika, staklo) pripremilo za ponovnu upotrebu i reciklažu, odnosno da bi se manje količine ovog otpada odložile  na deponiji, a što će imati za krajnji cilj produženje trajanja same deponije.

Tokom protekle nedelje održana su edukativna predavanje učenicima JU Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”, OŠ ”Štampar Makarije”, OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” i OŠ “Pavle Rovinski”.

Edukativna predavanja će biti nastavljena u toku narednih nedelja gdje su u planu pored osnovnih I srednjih škola, vrtići i mjesne zajednice.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}