Loading...

Nagrada za uredništvo Predragu Uljareviću

Sarajevo

Sarajevski sajam knjiga je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini i regionu koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Sarajevu učestvuje više od 100 izdavača, održava se pod motom „KLJUČ MUDROSTI I ZDRAVLJA“.

Na XXXII Internacionalnom sajmu knjiga koji se održava u centru Skenderija u Sarajevu od 6. do 11. oktobra 2021. godine dodijeljena je nagrada za uredničku koncepciju svih biblioteka u okviru izdavačke kuće „Nova knjiga“ kojom rukovodi glavni urednik Predrag Uljarević.

Stručni žiri u sastavu: Lejla Alimanović, predsjednik, Aleksandar Knežević, član i Sarina Bakić, član je odlučio da ovogodišnju nagradu „ZA UREDNIŠTVO“ (glavni urednik Predrag Uljarević) dodijeli izdavačkoj kući „Nova knjiga“ iz Podgorice.

Povodom dodjele nagrade direktor i glavni urednik izdavačke kuće „Nova knjiga“ Predrag Uljarević je istakao: „Ovu važnu nagradu doživljavamo kao potvrdu kvaliteta našeg rada i ona nam pokazuje da je vidljiv i značajan ne samo u Crnoj Gori.

Nagrade uvijek podstiču i obavezuju  da se sa većom pažnjom brine o kvalitetu izdavačke produkcije. Neke od naših biblioteka poput: Biblioteka Svjetska književnost, Kult, Sfinga, Velika biblioteka psihologija, Riznica, Retrovizor i Scena su postale tražene u regionu u svim knjižarama na prostoru EX Jugoslavije.

Ovom prilikom želio bih da istaknem važnost međudržavne i posebno regionalne saradnje. Imamo dugogodišnju uspješnu saradnju sa Sarajevskim sajmom knjige i Međunarodnim centrom za mir iz Sarajeva kao najvažnijim izdavačima i piscima iz Bosne i Hercegovine.”

Za vrijeme održavanja Sajma knjiga organizator sajma je pripremio bogat program cjelodnevnih promocija u centralnom prezentacionom prostoru “Bosanska kuća”.

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}