Loading...

Oktobar u “Zetskom domu” u znaku još jedne premijere

Razne lokacije

Premijera predstave „Tobelija“, uz još pet programa, obilježiće oktobarski repertoar Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“.

U petak 1. oktobra na programu je bilo gostovanje Gradskog pozorišta Podgorica i Festivala Barski ljetopis s predstavom “Don Kihot” u 20 h, koju je po motivima istoimenog romana Migela de Servantesa režirao Andraš Urban.

U ponedjeljak, 4. oktobra, odigrana je predstava „Ana Karenjina“ na Festivalu Prazan prostor u Podgorici. Komad koji je prema djelu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Mirko Radonjić, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”, izveden je na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 19:00 h.

Novo gostovanje u Podgorici slijedi i u utorak, 12. oktobra kada će u okviru repertoara Gradskog pozorišta biti izvedena predstava “Bog masakra”, koju je prema tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov. Jedna od najizvođenijih predstava Kraljevskog pozorišta biće odigrana na Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ s početkom u 19:00 h.

Nova premijera u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” zakazana je za nedjelju, 24. oktobra u 20:00 časova. Riječ je o predstavi „Tobelija“, koju prema tekstu jednog od najznačajnijih crnogorskih dramskih pisaca Ljubomira Đurkovića režira Mirjana Medojević. Reprizna izvođenja slijede u utorak i srijedu, 26. i 27. oktobra, u istom terminu.

Shodno epidemiološkim mjerama protiv koronavirusa za period 25.9-8.10.2021. godine, posjeta ustanovama kulture koje obavljaju pozorišnu djelatnost dozvoljena je samo uz jedan od sljedećih dokaza:

1) da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove;
2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa;
3) pozitivnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili
4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Biljetarnica Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” otvorena je radnim danima u periodu od 10 do 13 i od 18 do 20 časova. Telefon za informacije: 067 428 655.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}