Loading...

Prva samostalna izložba slika Sejle Kerović

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U petak, 24. septembra u 19 h, KIC “Budo Tomović” biće domaćin prve samostalne izložbe slika Sejle Kerović pod nazivom “U svijetu Van Goga”.

Izložbu će u izložbenom holu KIC-a otvoriti slikar Aldemar Ibrahimović, a postavka će moći da se pogleda do 8.oktobra.

“Jaki kolorit, jarko žute, zelene, ljubičaste, nijansi crvene, plave, sive… izražavaju intenzivno Sejlin doživljaj promjena u prirodi ili na reprodukcijama koje posmatra. Vinsentove slike Sejli koriste kao izuzetan motiv koji je oduševljava i čini srećnom dok ih posmatra i prenosi na svoje platno, mada joj služe i kao povod u nastanku njenih slika koje crpi iz svog okruženja, bilo da su u pitanju portreti, figure u pokretu ili pejzaži. Sa njenih slika zrači iskonska ljubav prema motivu, a i prema slikarstvu kao likovnom izrazu, jer je sve itekako povezano sa njenim emocijama, temperamentom i karakterom, iako je sve svedeno na čistu likovnost koja postaje metafora života i postojanja…” mr Aldemar Ibrahimović

“Sejla Kerović je rođena u Ivangradu (Beranama) 1973. godine. Najranije djetinjstvo je provela u Plavu, a od njene pete godine se seli u Titograd (Podgoricu). Odrastala je u umjetničkoj porodici, uz oca Huseina Bašića, književnika i majku Eminu, profesoricu književnosti. Svakodnevno su u njihovu kuću navraćali pisci, slikari, muzičari, glumci... Sve je to uticalo da se Sejla, u doba odrastanja, zainteresuje za različite vidove umjetnosti. Živi u Podgorici.” piše u katalogu za izložbu            

Podsjećamo u toku je humanitarnu akciju časopisa "Ženski glas - za sve Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore" za prikupljanje sredstava za pošumljavanje Gorice koju je KIC podržao, te će na pultu KIC-a prije programa zainteresovani moći da kupe “Ženski glas” po cijeni od jednog eura, a prikupljena sredstva biće donirana fondu za pošumljavanje Gorice. Pozivamo sve da se pridruže akciji.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a dezinfekcija ruku i nošenje zaštitnih maski je obavezno.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}