Loading...

Koncert Amire Medunjanin 30.septembra u KIC-u

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U četvrtak, 30. septembra u 20 h, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sarajevska diva sevdaha Amira Medunjanin prirediće koncertnu promociju svog novog albuma “For Him and Her”.

Ulaznice se od 27. septembra mogu kupiti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 15 h po cijeni od 15 eura.

Na koncertu u KIC-u, Amiru Medunjanin pratiće ansambl u sastavu:  Antonio Vrbički (harmonika), Atilla Aksoj (gitara) i Riad Guzin (bas).

Album “For Him and Her” je posvećen legendama narodne muzike Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound, a dio instrumenata sniman je i u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su učestvovala eminentna muzička imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Album je objavljen u izdanju “Croatia Records” i nalazi se među 10 najboljih albuma ugledne godišnje liste “World Music Charts Europe”. Produkciju potpisuju Bojan Zulfikarpašić i Amira Medunjanin, naslovna fotografija djelo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony), dok je za likovno oblikovanje zaslužan Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo).

Amirin potez s ovim albumom korespondira uspješno u više pravaca. U prvom to je njen omaž omiljenim pjevačima i pjesmama koje su ih proslavile, u drugom, daleko važnijem je, da su upravo njenim angažmanom Silvana Armenulić i Toma Zdravković podignuti na pijedestal prvaka narodne muzike druge polovine prošlog vijeka, i treći je da te pjesme uistinu zvuče univerzalno i vanvremenski u Amirinoj interpretaciji.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a maske su obavezne!

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}