Loading...

Predstava za djecu „Kuc, kuc, ima li koga?“

Nikšićko pozorište

U srijedu, 15. septembra u 10 h, 12 h i 14 h, Nikšićko pozorište, kao organizator i Opština Nikšić kao pokrovitelj, prirediće za učenike prvih razreda osnovnih škola u Nikšiću izvođenje pozorišne predstave za djecu „Kuc, kuc, ima li koga?“, rađenu u produkciji pozorišta Maximus Art iz Beograda.

Dobrodošlica za početak nove školske godine organizuje se u okviru manifestacija „Septembarski dani – Nikšić 2021“ i Nikšićke kulturne scene 2021.

U duhovitoj pozorišnoj predstavi koja se bavi prevazilaženjem raznih strahova kod djece igraju: Milena Martić, Željko Aleksić i Ana Aleksić. Tekst i režiju potpisuje Željko Aleksic, scenografiju Ljerka Hribar i Nebojša Joković, a scenski pokret i igru Ana Aleksić.

„Kako djeca prolaze kroz određenu fazu razvoja, tako se mijenjaju predmeti, situacije i likovi koji izazivaju strah. Zanimljivim glumačkim etidama i interakcijom uspjeli smo da umanjimo značenje straha i da sticanjem iskustva, pokažemo da veliki broj neopravdanih strahova isčezne sam po sebi.

Likovi u predstavi su: djevojčica Ivana, dobri strašilo Apćiha i gospodin Vićentije – dobri duh. Scenografiju čine različita vrata kroz koje naši junaci prolaze i nailaze na svijet mašte i igre. Djevojčica Ivana prolazi kroz misteriozna vrata i nailazi na uplašenog Strašila koji se priprema za maskembal, praveći masku viteza. Zajedno, njih dvoje, iza drugih vrata nailaze na dobrog ali usamljenog duha Vićentija, koji postaje najsrećniji duh na svijetu jer je konačno dobio prijatelje.“

Poštovanje važećih mjera u cilju suzbijanja pandemije COVID – 19 je obavezno.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}