Loading...

FIAT na profesionalnoj obuci „PERFORMING ARTS FOCUS“ pri renomiranom pozorišnom festivalu u Avinjonu

Avinjon

Francuski Institut u Parizu prvi put ove godine, od 7. do 11. jula, u saradnji s renomiranim pozorišnim festivalom u Avinjonu, organizuje profesionalnu obuku “Performing Arts Focus in Avignon”, sa članovima internacionalnih festivala savremenog pozorišta širom Evrope.

U saradnji s programom „Teatroskop” koji podstiče saradnju Francuske i Jugoistočne Evrope i uz podršku Francuskog Instituta Crne Gore, Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), je, kao regionalno prepoznat pozorišni festival, dobio priliku da delegira jednog člana.

U ime FIAT-a, Festivalu će prisustvovati članica kreativnog tima, rediteljka Dušanka Belada.

Obuka će trajati 5 dana, a učesnici iz 20 različitih zemalja imaće priliku da pogledaju 14 predstava savremenih produkcija festivalskog segmenta “Festival Off”, kao i da razmjenjuju i dijele iskustva, a time i podstiču mogućnost međunarodne saradnje.

Programi će se odvijati u još uvijek neizvjesnom globalnom zdravstvenom kontekstu, što je doprinijelo ekstremnom slabljenju umjetničkih praksi u Francuskoj i svijetu. Tim prije je izuzetno važno obnoviti veze između savremenog francuskog stvaralaštva i njegove publike u inostranstvu. Partnerstvo Francuskog Instituta se upravo ogleda u tome da udruži snage sa svojim privilegovanim partnerima u Avinjonu, da podrži razvoj njihovih profesionalnih mreža i podstakne cirkulaciju umjetničkih djela u inostranstvu.

Foto: Vesela Mišković

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}