Loading...

Objavljen julski repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”

Zetski dom

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” je objavilo julski repertoar, u okviru kojeg će biti upriličeno devet programa. Od tog broja, sedam događaja biće održano u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, a među njima je i premijera komada “Čikaške perverzije”.

Prvi događaj slijedi u subotu, 3. jula, kada će publika u “Zetskom domu” biti u prilici da pogleda izvođenje komada “Rani jadi” (19 časova), reditelja Petra Pejakovića. S pomenutom predstavom, u kojoj učestvuju djeca iz cetinjskih osnovnih i srednjih škola, Kraljevsko pozorište u ponedjeljak će gostovati na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu (KFPD).

U srijedu, 7. jula, s početkom u 20 časova, u “Zetskom domu” biće odigran komad “Bog masakra”, koji je, po tekstu Jasmine Reze, režirao Siniša Evtimov.

Dan kasnije, slijedi gostovanje Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti i KFPD, koji će izvesti komad “(Ne) pričaj mi bajke” (19 časova), namijenjen posjetiocima uzrasta iznad osam godina.

U susret Danu državnosti, u ponedjeljak, 12. jula, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” upriličiće filmsko veče, tokom kojeg će biti prikazano ostvarenje Radomira Šaranovića “Trinaesti jul”. Pomenuti program, koji će početi u 20 časova, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” organizovaće u saradnji s Crnogorskom kinotekom i Prijestonicom Cetinje.

U nedjelju, 18. jula, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” ponovo će gostovati u Kotoru, gdje će biti izveden komad “Kapital” iz 2018. godine, u režiji Andraša Urbana, po motivima istoimenog djela Karla Marksa. Početak predstave, koja će biti odigrana na Ljetnjoj pozornici, najavljen je za 21 čas.

Kraj jula proteći će u znaku premijere komada “Čikaške perverzije” - još jednoj novoj ovogodišnjoj predstavi u produkciji “Zetskog doma”, koju, po tekstu Dejvida Memeta, režira Zoran Rakočević. Biće to značajan trenutak u istoriji najstarijeg crnogorskog državnog teatra, s obzirom na to da će u “Čikaškim perverzijama”, prvi put od šezdesetih godina prošlog vijeka, nastupiti svi članovi novoformiranog glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”: Marija Labudović, Jelica Vukčević, Jelena Laban, Goran Vujović i Vule Marković.

Premijera “Čikaških perverzija” na repertoaru će biti u četvrtak, 29. jula, sa početkom u 20 časova. U istom terminu, 30. i 31. jula, slijede reprizna izvođenja.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}