Loading...

Gosti tribine “Podgoričke priče” Srđan Bulatović i Darko Nikčević

KIC Budo Tomović

Poznati crnogorski gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević biće gosti tribine “Podgoričke priče”, koju je prošlog mjeseca pokrenuo dramski program KIC-a. Veče će biti organizovano u utorak, 22. juna u sali Dodest, sa početkom u 20 sati. 

KIC „Budo Tomović“ će sa zadovoljstvom ugostiti ova dva vrhunska umjetnika i stvaraoca koji će u „Podgoričkim pričama“, uz moderatora Vanju Kovačevića, otkriti dio onoga što ne znamo o njima, i privatno i profesionalno, a saznaćemo koje su to njihove najljepše slike Podgorice iz djetinjstva, rane mladosti, omiljena mjesta, ljudi, kolege, ali i aktuelnosti.

Nedavno je Naxos Records, jedna od tri najprestižnije izdavačke kuće za klasičnu muziku u svijetu, objavila nekoliko njihovih CD-ova na kojima su se našle kompozicije različitih stilova sviranja i sa različitih prostora, a opet objedinjene i povezane u prvom redu Crnom Gorom, prostorom za koji su umjetnici čvrsto vezani i iz kojeg crpe inspiraciju.

Više od četvrt vijeka Srđan Bulatović i Darko Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove. Njihova muzika iznova oživljava slovenske melodije, atmosferu Mediterana i Bliskog istoka. A kad imate sve to na jednom CD-u nema nikakve sumnje da su se pred vama našli virtuozi.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}