Loading...

Izložba monumentalnih radova Idana Zareskog u Porto Montenegru

Galerija Gayo

Nautičko naselje Porto Montenegro ovog ljeta biće domaćin i glavni pokrovitelj izložbe monumentalnih skulptura izraelsog autora Idana Zareskog, u organizaciji Bel-Air Fine Art i Gayo galerija. Devet velikih skulptura iz kolekcije „Bigfoot“, od kojih je najveća visoka čak 4,6 metara i nalazi se na Mulu 1, svi posjetioci mogu vidjeti na ulicama nautičkog naselja, dok će ostatak izložbe biti postavljen u galeriji Gayo, u periodu od 15. juna do 15. septembra.

Podstičući kulturnu svijest i toleranciju širom svijeta, “Bigfoot” porodica postigla je prepoznatljivu reputaciju kroz svoju univerzalnu poruku jedinstva. Iskrene i opuštene, Idanove skulpture predstavljaju njegov urođeni talenat da prikaže emocije: “Ja ne planiram niti organizujem, ja ne crtam skice, moje iskustvo i sirove emocije služe kao moj jedini vodič. Dok radim, osjećam apsolutnu povezanost s silom koja je veća od mene samoga”, kaže Zareski.

Rođen u Haifi, u Izraelu, 1968. godine, Idan Zareski imao je nekonvencionalno djetinjstvo koje je proveo između Afrike, Evrope, Ujedinjenih Američkih Država i Latinske Amerike. U 38-oj godini odlučio je da stopira sve što je do tada radio i prati svoju strast – vajanje. Idan je stekao rapidno internacionalno priznanje svojom “Bigfoot” porodicom i stalnim izložbama svojih monumentalnih skulptura širom svijeta.

Osnovana prije 17 godina, Bel-Air Fine Art galerija sada je prepoznata kao jedna od vodećih grupa savremenih umjetničkih galerija u Evropi. Od otvaranja prve galerije u Ženenvi 2004. godine, Bel-Air Fine Art grupa nastanila se na najprestižnijim lokacima u Švajcarskoj: Crans – Montana, Verbier i Gstaad. Nakon toga, galerija je nastavila svoj rast s stalnim lokacijama u Evropi: Pariz (Place des Vosges & Rivoli), Sen Trope, Venecija (San Marco & Dorsoduro), Forte dei Marmi, Knokke-le-Zoute, Kan, Aix-en-Provence i najskorije London. Grupa takođe ima galeriju u Sjevernoj Americi u Majamiju (Design District) ali i privremene lokacije na Bliskom Istoku (u Abu Dabiju, Dubaiju i Bejrutu).

Zidove galerije Gayo krase umjetnine najvećih svjetskih umjetnika iz Kine, Rusije, Italije, ali i djela crnogorskih likovnih majstora, s obzirom na to da je Gayo prva privatna galerija u Crnoj Gori. Identitet i kredibilitet galerije Gayo se gradio dugi niz godina, te nije iznenađenje što inostrana nautička klijentela uživa u ovom art prostoru Porto Montenegra kako u sezoni, tako i van nje.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}