Loading...

Radionica Zdrava ishrana i redovno vježbanje, Bar - Savez izviđača Crne Gore

Razne lokacije

U subotu, 19. juna u 10 h, Savez izviđača Crne Gore organizuje prvu u nizu aktivnosti – radionice na temu redovne fizičke aktivnosti i zdrave ishrane.  

Istraživanje koje je Savez izviđača Crne Gore sproveo među mladim ljudima pokazalo je da je njihovo mentalno zdravlje bilo pogođeno pandemijom i mjerama koje su služile njenom suzbijanju. Na osnovu dobijenih rezultata, tim psihologa kreirao je listu preporuka ka prevazilaženju nastalih posljedica koje su objavljene u Brošuri o mentalnom zdravlju mladih u Crnoj Gori (https://www.yumpu.com/xx/document/read/65236651/brosura-mentalno-zdravlje-mladih-u-crnoj-gori)

Kao najvažnije izdvojile su se preporuke o redovnoj fizičkoj aktivnosti, zdravoj ishrani i kvalitetno provedenom vremenu u krugu porodice. Kao organizacija koja je od svog nastanka baštini vrijednosti zdravog života, Savez izviđača Crne Gore odlučio je da promoviše pomenute preporuke kroz projekat Čista strana života koji se realizuje uz podršku UNICEF-a.

Tokom radionica, učesnici će uz pomoć stručnjaka biti u prilici da se upoznaju sa značenjem zdrave ishrane i sa terminom kalorijske tablice. Ali i da nauče na koji način mogu da pripreme zdrav obrok i da uoče razliku između zdrave i nezdrave hrane. Takođe će biti u prilici da dobiju informacije o značaju redovnog vježbanja, da se takmiče u trčanju, skakanju u dalj i drugim sličnim aktivnostima.

Vjerujemo da će mladi ljudi kroz praktične savjete bolje razumjeti koliko je važno da čuvaju svoje tijelo kako bi na taj način očuvali i mentalno zdravlje, živjeli kvalitetniji život i bolje se osjećali. Tako će uspjeti i da saniraju posljedice koje je na njihov duh ostavila pandemija i uspješnije se izbore sa izazovima koji ih očekuju.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}