Loading...

Film "Grudi" na Internacionalnom Women Filmmakers Festivalu

Izmir

Film "Grudi" rediteljke Marije Perović prikazan je na Internacionalnom Women Filmmakers Festivalu u Turskoj (u Izmiru) - u Balkan Official Selection, podgrupi zvanične međunarodne selekcije dugometražnog igranog filma. Ovogodišnji, četvrti po redu, Internacionalni Women Filmmakers Festival održava se u tri faze u online formatu, a za cilj ima promociju i podršku ženama filmskim autorkama, ali i ostalim ženama u filmskoj industriji.

Film “Grudi” je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala u svijetu. Dobio je mnoge nagrade i priznanja.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…

Više o festivalu i filmu pogledajte na linku: www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr/en/iwff21/films

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}