Loading...

Poziv za prvu po redu interaktivnu radionicu empaTI•JA LAB

Online

Atelje 22, u sklopu projekta “From SELFportrait to SELFie” sa zadovoljstvom najavljuje početak interaktivnih onlajn radionica empaTI•JA LAB koje imaju za cilj da, primjenom empatije u procesima kreativnog mišljenja doprinesu stvaranju novih relacija između vizuelnog i emocionalnog mišljenja, sa posebnim akcentom na relacije u polju virtuelnog prostora.

Radionice, vođene i kreirane od strane Andrijane Popović, psihološkinje i trenera empatije, docenta psihologije umjetnosti na UDG Fakultetu i člana AICP-a (www.associazionecoach.com) će biti bazirane na saznanjima i tehnikama iz oblasti psihologije, neuroestetike i vizuelne komunikacije, pružajući učesnicima mogućnost vježbe, usavršavanja, usvajanja i primjene novih saznanja prethodno polazeći od analiza potreba, svijesti o poimanju tijela i emocija u relacijama, kao i shvatanju vremena i prostora u procesu kreativnog stvaranja.

Cilj ove kreativne laboratorije je da doprinese procesu kreativnog razmišljanja, u potrazi za novim estetskim rješenjima. Povezujući različitosti ličnog iskustva kroz misli i emocije, učesnici radionice će imati priliku da kroz inovativan program obuke, koji je baziran na metodi estetske empatije, učestvuju u seriji interaktivnih vizuelnih treninga, koncipiranih po principu “krug ozbiljne igre” koji se oslanjaju i polaze od pitanja: “Kako, preko empatije, osjećamo druge?”
Početak radionica zakazan je za 2. april 2021. godine 18 h, u trajanju od 2 h.

Prijave slati na: ngo.atelje22@gmail.com. Rok za prijavu je 1. april 2021. godine.
Trajanje programa: Radionice će se odvijati onlajn u sledećim terminima: 2. aprila, 6. aprila. 13. aprila i 20. aprila od 18 do 20 h. Uslijed kompleksnosti radionica a zarad boljeg učinka istih broj učesnika je ograničen.

Ko se može prijaviti?
Radionice su posebno namijenjene mladim umjetnicima, univerzitetskim i akademskim studentima, istraživačima u oblasti kulture i svima onima koji žele da, kombinovanjem intuicije i racija, sprovedu svoje ideje i projekte u djelo.
Naučicete da: ́
- Edukujete oko da vidi “novim očima” jer «Stvaralac mora uništiti naviku gledanja svakodnevnim pogledom».
- Aktivno slušate bez predrasuda.
- Kontrolišete i upravljate emocijama i potrebama prema stvaranju u relacijima.
- Definišite fokus ličnog i profesionalnog identiteta autentičnim vrijednostima.
- Primenjujete etiku/estetiku odnosa u stvaranju.
- Podstičete kreativnost, fantaziju i maštu kao potencijale za kognitivni razvoj primjenom mape empatije.

empaTI•JA LAB radionice biće podijeljene u četiri faze. Detaljan opis istih dostupan je na web stranici NVO Atelje22 preko sledećeg linka: http://www.atelie22.me/empati-ja-lab--back-to-human.html

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}