Loading...

Bogatstvo različitih spaja

Razne lokacije

Čelnike crnogorske delegacije na 18. Festivalu "Dani kulturnog nasljeđa"/ Sharjah Heritage Festival, koji se održava u Šardži (UAE), Snežanu Burzan Vuksanović direktoricu KIC-a "Budo Tomović" i koreografa ansambla Emina Đečevića primio je direktor festivala Aziz Al Musalam.

U dužem, srdačnom razgovoru gdin Musalam uputio je čestitke predstavnicima Crne Gore na prelijepom centralnom paviljonu na ovogodišnjem Festivalu, na bogato i raznovrsno opremljenim štandovima, ali posebno na lijepim koncertima u kojima je u večerima, po više puta, uživala publika različitih rasa, vjera, nacija kao i predstavnici 29 zemalja učesnica festivala.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović toplo je zahvalila na divnom prijemu, na gostoprimstvu i ljubaznosti domaćina. Koreograf KIC ansambla Emin Đečević rekao je da ovaj festival predstavlja pravo bogatstvo kultura svijeta, izražavajući zahvalnost na ukazanoj časti i prilici da na njemu učestvuju.

Gđa Burzan i gdin Musalam su razgovarali i o mogućnostima buduće saradnje u oblasti razmjene programa, u izdavaštvu, sajmovima knjiga i drugim festivalima koje organizuju oba grada i države. Na kraju susreta, razmijenjeni su pokloni, uz želju da se saradnja Šardže i Podgorice, odnosno Instituta za očuvanje kulturnog nasljeđa i KIC-a "Budo Tomović" nastavi u duhu slogana - "Kulturno nasljeđe nas spaja", pod kojim se Festival ove godine održava do 10.aprila.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}