Loading...

Jeleni Laban prva nagrada na festivalu u Rusiji

Moskva

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, Jelena Laban, osvojila je Prvu nagradu na šestom Međunarodnom muzičkom festivalu/takmičenju u Rusiji (Soči).

Magistrantkinja Jelena Laban je nastupila u nominaciji: Glas glumca - umjetnost pjevanja; starosne dobi od 19-25 godina, gdje je izvodila solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikla, uz klavirsku pratnju redovnog profesora sa Muzičke akademije - Alekseja Molčanova, a pod mentorstvom operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović.

"Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu festival je održan putem onlajn formi od 27. februara do 3. marta 2021. godine. Organizacija uručenja nagrade i gala koncert pobjednika u svim nominacijama očekuje se uživo, u septembru 2021. godine, u Sočiju, gdje će Jelena Laban još jednom predstavljati Fakultet dramskih umjetnosti i Univerzitet Crne Gore", navodi se u saopštenju Univerziteta CG.

Organizator ovog međunarodnog takmičenja je renomirana ruska organizacija "Jedinstveni svijet", dok su pokrovitelji: Institut filma i televizije u Sankt Peterburgu, Gradsko odjeljenje za kulturu, Soči, Gradsko odjeljenje za kulturu, Moskva.

Foto: UCG

Izvor: RTCG

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}