Loading...

LEGO 3D set - Zvjezdana noć Van Goga

LEGO

Svake godine, ljubitelji danskog brenda, LEGO, prijavljuju svoje kreacije na LEGO Ideas platformi, a ideje sa najvećim brojem glasova imaju priliku da postanu stvarnost. Ove godine je remek djelo LEGO entuzijaste odjeknulo među ljubiteljima umjetnosti koji su mu dodijelili čak 10.000 glasova i samim tim pomogli da njegova kreacija postane dio zvaničnih LEGO setova.

Lego, proizvođač igračaka, odlučio je da sliku "Zvjezdana noć", umjetnika Vinsenta Van Goga, pretvori u 3D LEGO set. Dubina mjeseca, zvijezda i oblaka prikazana je upotrebom različitih nijansi žute i plave, kao i upotrebom zakrivljenih kockica. Cijela slika biće sačinjena od preko 1.550 LEGO komada. Set sadrži i paletu, štafelaj, umjetničku četkicu i mini-sliku na odštampanom platnu, kao i LEGO figuru holandskog umjetnika.

Van Gog je "Zvjezdanu noć" naslikao 1889. godine tokom boravka u ustanovi za mentalno zdravlje u Saint-Remi-de-Provence oblasti. Poznata slika prikazuje njegov pogled kroz „prozor sa gvozdenom rešetkom“ iz sobe, neposredno prije izlaska sunca. Uz uskovitlano nebo, drveće u obliku plamena i dodatak zamišljenog sela, slikarska scena izražava „nasilje njegove uznemirene psihe“.

Foto: LEGO

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}