Loading...

Otvorena 22. Hercegnovska likovna scena

Galerija Josip Bepo Benković

U Gradskoj galeriji „Josip Bepo Benković“, otvorena je 22. Hercegnovska likovna scena.

Više od dvije decenije decembar je u Herceg Novom u znaku likovne scene. Mnoge aktivnosti su izostale ili bitno redukovane, ali odziv na 22.Hercegnovsku likovnu scenu, koja potvrđuje da umjetnost uvijek pronađe put, i ovoga puta je veliki. „Avatar“,  „Iz ciklusa vajanje svjetlosti“, „Nemirno more“, „Simfonija“, Školjka sa dva bisera“, naslovi su nekih od 43 izložena rada akademskih slikara i autodidakta. Od klasične štafelajne, radova olovkom, grafika, kombinovane akrilik do skulptura i instalacija,  tehnike su koje su zastupljene na ovogodišnjoj likovnoj sceni u Gradskoj galeriji „Josip Bepo Benković“.

Pored različitih likovnih izraza (motivski pejzaži, figuracija), šarenolikost se ogleda i u generacijskoj pripadnosti i bogatom stvaralačkom pregnuću autora, od kojih su neki praktično na početku, do već ostvarenih i poznatih imena u likovnoj umjetnosti Herceg Novog, Crne Gore i šire.

Prateći trendove, trude se da umjetnost osim na pomenuti, tradicionalan način, bude dostupna i klikom na link na našem portalu mighn.me, kao i na instagram i facebook profilu.  Izložbu, u postavci kustoskinje Jasmine Žitnik, možete pogledati svakog radnog dana od 8 do 13 h i tokom mjeseca januara, uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}