Loading...

Premijera filma „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ 5. decembra u online bioskopu MOJ OFF

Online

Svjetska premijera filma "Povratak kući – Marina Abramović i njena deca" održana je na ovogodišnjem festivalu u Sarajevu, a potom su uslijedili istaknuti Međunarodni filmski festivali – od Jihlava u Češkoj, Mostra de Valencia u Španiji, do Sao Paulo Mostre u Brazilu i festivala u Varšavi, u Poljskoj.

Nakon skoro četrdeset godina odsustva, Marina Abramović se vraća u mjesto gde je rođena i odrasla, mjesto koje je napustila ili kao da je iz njega još tada pobjegla. Neobične okolnosti Marininog povratka Beogradu nakon četiri decenije, njena putujuća retrospektivna izložba Čistač sa krajnjim odredištem u prestonici, poslužile su kao povod i inspiracija za nastanak filma "Povratak kući – Marina Abramović i njena deca" reditelja i scenariste Borisa Miljkovića, čija je domaća premijera zakazana za subotu, 5. decembar, u Online bioskopu MOJ OFF, na adresi Moj Off.Net

Prateći posljednje odredište retrospektivne izložbe Čistač, reditelj i scenarista Boris Miljković ujedno prikazuje različite faze, životne i umjetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umjetnica i umjetnika kroz koncept re-performansa. 

Film "Povratak kući – Marina Abramović i njena deca" je intimna priča o ukupnom životu jedne od najznačajnijih ličnosti savremene umjetnosti koji opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umjetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Film je realizovala firma Akcija produkcija (producentkinja Jovana Karaulić) u saradnji sa LLC Abramovic. Direktor fotografije – Andreja Leko, montaža – Nikola Purić, kompozitor i dizajner zvuka – Petar Antonović.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}