Loading...

Nagrada publike za film Đorđa Vojvodića

35. Brest European Short Film Festival

Debitantski kratkometražni igrani film „Posjeta“, mladog crnogorskog reditelja Đorđa Vojvodića osvojio je nagradu publike u selekciji Evropskog filma na 35. izdanju Festivala kratkometražnih filmova u Brestu.

Od gotovo dvije hiljade prijavljenih kratkih filmova, selektori su izabrali 35 ostvarenja koja su bila prikazana na ovogodišnjem festivalu u Brestu, u Francuskoj, a „Posjeta“ je osvojila nagradu publike u selekciji Evropskog filma.

Festival se održao onlajn od 10. do 15. novembra. U produkciji ABHOfilma, film “Posjeta” je do sada prikazan na više značajnih festivala kao što su Motovunski filmski festival, Brisel Film Festival, DokuFest i Tirana International Film festival.

Uloge tumače: Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. Producenti filma su Snežana Nikčević, Ivan Đurović i Đorđe Vojvodić, direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Ognjen Smolović, kostime je radila Lina Leković, a scenario za film potpisuje Maja Todorović.

Projekat je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursu za kratkometražni igrani film.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}