Loading...

Film "Grudi" crnogorski kandidat za Oskara

Los Anđeles

Dugometražni igrani film "Grudi", crnogorski je kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Dugometražni igrani film „Grudi“, prema scenariju Vladislave Vojnović i Marije Perović, u režiji Marije Perović, producentske kuće „Kino“ d.o.o. iz Podgorice, crnogorski je kandidat za 93. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke - Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini.

Odluku je jednoglasno donijela Selekciona komisija Ministarstva kulture u sastavu: Zoran Živković, producent – predsjednik i članovi: Andro Martinović i Ivan Marinović, reditelji, Žana Gardašević-Bulatović i Ana Vujošević, glumice, Nina Redžepagić, producentkinja i Stefan Bošković, dramaturg.

"Javni poziv Ministarstva kulture bio je otvoren od 5. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a film „Grudi” bio je jedini prijavljeni kandidat", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Film je nastao na osnovu serije “Grudi”, koju je u koprodukciji sa Radio-televizijom Crne Gore, realizovala producentska kuća "Meander film" pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i uz učešće Open Box Studija.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}