Loading...

Repertoar KIC-a „Budo Tomović“ za novembar 2020. godine

KIC Budo Tomović

Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ nastaviće po važećim NKT - mjerama, tokom novembra programske aktivnosti i na zadovoljstvo publike organizovati nekoliko koncerata, filmskih projekcija, književnih promocija i izložbi.

U okviru Muzičkog programa organizuje se Treći KIC-ov festival „Stare note - novi zvuci“, kojim žele da promovišu crnogorske tradicionalne pjesme ali i nove, mlade izvođače. Festival će biti održan, bez publike, 13. novembra uz podršku Radio televizije Crne Gore i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM CG). Nastupiće oko 25 izvođača, a gosti festivala biće: Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović. 

Ciklus „Mladi talenti“, čiji je cilj afirmacija mladih muzičara na putu njihovog razvoja u profesionalne koncertne izvođače, predstavlja u novembru pijanistkinju Darju Samofalovu, dobitnicu brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Njen solistički koncert biće održan 10. novembra, a reprizu koncerta će se održati dan kasnije.

U novembru će se predstaviti i ukrajinski i crnogorski muzičari na koncertu koji će biti dio manifestacije „Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori” (2. novembar). 

Filmski program obilježiće revija „Zlatne komedije“ VII, a od 17. do 20. novembra biće predstavljena značajna djela ovog filmskog žanra, među kojima: „Artur“ (1981), „Ludi od ljubavi“ (1997), „U sitne sate“ (1985) i „Glupan i tupan“ (1994).

Od 24. do 27. novembra u KIC-u će biti priređene i večeri CEKUM-ovih biografskih filmova koji govore o životu i djelu znamenitih ličnosti pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori.

KIC će podržati projekat Kancelarije za mlade Glavnog grada kojim će biti obilježen Međunarodni dan studenata, kada će biti prikazan film "Društvo mrtvih pjesnika" 16. novembra.

KIC će biti domaćin i Inkluzivnog filmskog kampa “Uhvati film 2020”.

Crnogorska promocija knjige “Bunt dece socijalizma” jednog od najznačajnijih ex-yu rock novinara Dušana Vesića biće održana 4. novembra. Podgoričkoj publici biće predstavljeno stvaralaštvo Borisa Jovanovića Kastela i njegova nova knjiga "Bumerang valova" 9. novembra, kao i knjiga Gorana Popovića “Zlatni spomenar” 11. novembra.

U izložbenom holu KIC-a biće otvorena izložba Udruženja likovnih umjetnika iz Ulcinja (13. novembar), zatim izložba slika Jelene Mašnić (24. novembar), a u okviru manifestacije “Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori” biće predstavljeni i radovi ukrajinskih umjetnika (uzrast 5-21. godine).

KIC će 30. novembra i 1. i 2. decembra biti domaćin i Crnogorske nedjelje mode - Montenegro Fashion Week 2020.  

"Podsjetimo da smo, prema važećim NKT - mjerama, tokom oktobra ugostili beogradskog kantautora Dušana Strajnića Dukata, frontmena benda Stray Dogg sa kojim je zvanično i otvorena programska sezona u KIC-u, zatim priredili reviju “Svjetska književnost na filmu” i bili domaćini drugog regionalnog Festivala stand-up komedije “Opuč”. Svoj novi roman “Smrt je uvijek u modi” predstavio je poznati publicista i novinar Mihailo Radojičić. U KIC-u je izvedena i predstava “Aleja zaslužnih građana ”Kulturnog centra “Homer” iz Podgorice, a solističkim koncertom predstavio se i mladi talentovani crnogorski violinista Viktor Huter. Svjetska književna akademija u saradnji sa KIC-om organizuje danas - Olimpijadu poezije", navodi se u saopštenju KIC-a Budo Tomović.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}