Loading...

Reagovanje direktorice CNP-a, Milice Tomović

Crnogorsko narodno pozorište

Direktorica CNP-a, Milica Tomović na mail adresu našeg portala je poslala reagovanje koje prenosimo u cjelosti.

Željela bih dam svoje obrazloženje na neargumentovane i ničim potkrijepljene optužbe dijela članova ansambla CNP-a koje su, “sasvim slučajno” uslijedile u ovom trenutku.

Kantova maksima “Postupaj tako da maksima tvoje volje vazi kao imperativ opšteg zakonodavstva” utemeljena na opštim principima i realnim, objektivnim stavom o stvarnom stanju društva je surovi kontrast naše stvarnosti u CNP, kao i neargumentovani istupi potpisnika peticije koji te iste neargumentovane istupe koriste u cilju samopromocije.

Od jednog dijela potpisnika treba kazati da duži niz godina nijesu angažovani, a jos surovija realnost je da je za pojedine članove ansambla preče sredjivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni. Tako da salvu uvreda i neosnovanih optužbi tumačim njihovom potrebom da se iskažu kao glumci, u pogrešnom ambijentu i pogrešnom scenariju, nažalost. 

Moj razlog za ovakvim načinom komunikacije i obraćanjem javnosti jeste potreba da se zaštiti integritet CNP-a i stopira “samopromocija umjetnika buntovnika.” No, sigurna sam da više neću “ razgovarati” na ovaj način sa samopromoterima, već onako kako smo i do sada - u kancelariji, teatru, na probama. Nego, taj teren javnosti već su prošli. Valjalo bi se vratiti legitimnoj kući od koje uredno plimaju plate i u toj kući raditi sve ono za šta je ko zadužen i plaćen, a javnost neka sudi je li dovoljno samokandidovanja i blaćenja te iste kuće u medijima. 

I gle čuda, nakon 30. avgusta...

A naša publika neka sama presudi na kojoj su sceni bolji glumci: na daskama koje život znače, ili pak “trulim daskama koje pločaju pod sobom” Te iste daske bolno škripe i proizvode tužan, šuplji zvuk.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}