Loading...

Glumci iz “Grudi” u konkurenicji za nagrade u Nišu

Razne lokacije

U ponedjeljak, 12. oktobra, film “Grudi” u režiji Marije Perović biće prikazan u glavnom takmičarskom programu 55. Filmskih susreta u Nišu. Projekciji će prisustvovati glumci iz filma: Vojin Ćetković, Peđa Bjelac, Jelena Đukić i Danilo Lončarević, kao i rediteljka filma Marija Perović. U konkurenciji za nagrade je 10 ostvarenja na jedinstvenoj manifestaciji u Srbiji koja isključivo vrednuje kreativni rad glumca. Festival je sinoć – u subotu otvoren filmom “Ime naroda” u režiji Darka Bajića, a trajaće do 15. oktobra.

Selekciona komisija je, kako je obrazloženo, odabrala ovih 10 ostvarenja, vodeći se isključivo kriterijumima kvaliteta glumačke igre.

“Prednost je data filmovima u kojima, u odnosu na druge stvaralačke doprinose, glumačka ostvarenja značajnije utiču na filmove u cjelini, a vodilo se računa i o komunikativnosti tih filmskih djela sa publikom”, saopštio je Programski savjet Filmskih susreta.

Projekcije će se odvijati istovremeno u četiri sale „Sinepleksa“ u Nišu, uz primjenu svih aktuelnih epidemioloških mjera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Film GRUDI dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju, kao i "Veliku povelja Leotara" na 8. Festivalu u Trebinju. Do sada je prikazan na 12 festivala. Film je nastao po predlošku serije “Grudi”, koja je dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards 2019, najvećem svjetskom televizijskom festival, a bila je je u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, u kategoriji Najbolja internacionalna serija, kao i u zvaničnoj selekciji televizijskog festivala -SIMFEST, jedinog ove vrste u Rumuniji.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}