Loading...

Besplatne filmske radionice za srednjoškolce

Prazan prostor

Producentska kuća Bitter Frames production i Dramski studio Prazan prostor najavljuju besplatne filmske radionice za srednjoškolce u sklopu projekta Kino Kultura.

Ovaj projekat podržan je od strane JU Filmski centar Crne Gore na Konkursu za sufinansiranje projekata komplementarnih djelatnosti. Projekat Kino Kultura je zamišljen kao program neformalnog obrazovanja iz oblasti kinematografije namijenjen srednjoškolkama i srednjoškolcima. Osim obrazovne funkcije ovaj projekat ima za cilj i razvoj filmske publike u Crnoj Gori, jačanje kapaciteta mladih kao potencijalnih budućih filmskih stvaralaca, razvoj kritičkog mišljenja kod mladih kao i povećanje vidljivosti autorskih radova srednjoškolaca.

Razvoj tehnologije i pristupačnost iste je omogućio da svi imaju mogućnost momentalnog pristupa različitim audiovizuelnim sadržajima u kvantitativnom i kvalitativnom smislu. Mladi su upravo ti koji navedene sadržaje konzumiraju u najvećoj mjeri ali na nama je odgovornost da ih prventsveno edukujemo i na taj način dobijemo obrazovanu i zahtijevnu publiku koja će kasnije aktivnim učešćem zahtijevati kvalitetniji proizvod.

Projekat Kino Kultura podrazumijeva dva semestra edukativnog programa iz oblasti kinematografije. Radionice će voditi dva mentora, filmski reditelji Pavle Simonović i Branislav Milatović, uz gostujuća predavanja filmskih profesionalaca iz Crne Gore.

Radionice će biti realizovane dva puta nedjeljno u prostorijama DS “Prazan prostor”. Na kraju semestra polaznice i polaznici će snimiti i montirati svoj prvi film.

Svi zainteresovani mladi ljudi koji pohađaju neku srednju školu u Podgorici i okolnim mjestima mogu se prijaviti slanjem motivacionog pisma u kojem će predstaviti sebe i želju za učešćem u radionicama na mail: kinokutura.mne@gmail.com. Prijave se mogu slati do 10.oktobra.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}