Loading...

Online performans za klavir i fagot

Online

Kao gest solidarnosti za rasnu jednakost i pravdu, Asia Society Triennial organizuje performans kompozitora Huang Ruo i njegove supruge, Shellei Monroe Huang, koji će izvesti kompoziciju za klavir i fagot.

Prema njihovim riječima, ovo djelo "nije samo zamišljeni pejzaž, već i stanje uma" i posvećuju ga Martinu Lutheru Kingu, njegovom snu "da će jednoga dana ova nacija ustati i živjeti istinski smisao svog uvjerenja: "Mi smatramo ove istine očiglednim: da su svi ljudi stvoreni jednaki." ("I Have a Dream" 28.8.1963. godine)

Program možete pratiti uživo 10. jula u 00:30h (po njujorškom vremenu – 9. jula u 18:30h) na Youtube kanalu: Asiasociety

Huang Ruo je jedan od vodećih mladih kompozitora u svijetu čiju su muziku izvodili brojni orkestri, poput Njujorške filharmonije, Filadelfijskog orkestra, Simfonije iz San Franciska, Simfonije u Sijetlu, Hongkonške filharmonije i mnogih drugih. Komponujući pokušava da integriše istočne i zapadnih elemente, integrišući uticaje kineskog folka, zapadne avangarde, roka i džeza. Njegov najnoviji album Into the Vast World je objavljen 26. juna 2020. na iTunes i Amazonu.

Shellei Monroe Huang je entuzijastična muzičarka i profesorica. Član je Decoda, pridruženog ansambla Carnegie Hall-a, a kao solista nastupala je sa Simfonijskim orkestrom Charlotte, Eastman filharmonijom i New Music New Haven.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}