Loading...

Premijera filma “Primjeri Fundina” 30.juna u KIC-u

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U utorak, 30. juna, u 20h, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, biće organizovana premijera dugometražnog dokumentarnog filma “Primjeri Fundina” autora Filipa Rašovića.

Film govori o slozi i zajedništvu stanovnika ovog sela kako kroz istoriju, tako i danas. Ovaj kraj, pored lijepe prirode krase i harmonični odnosi seljana koji su katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovijesti. Razlike u nacionalnim i vjerskim identitetima nisu bile prepreka za sklapanje prijateljstava, kumstava i brakova. U ovom filmu, ljudi koji žive ili vode porijeklo iz Fundine govore o dobrim primjerima kako iz svojih života i današnjeg vremena, tako i o primjerima iz istorije. Film je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Filip Rašović je rođen 1990. godine u Podgorici, gdje je završio gimnaziju “Slobodan Škerović”. Studije Multimedijalne produkcije je završio u Novom Sadu. Nakon toga se vraća u Podgoricu, gdje je radio u medijima na raznim pozicijama, što mu je omogućilo da bolje upozna proces stvaranja televizijskog i radijskog programa. Radio je kao novinar u pisanim medijima i kao radijski voditelj. Od djetinstva se interesovao za fotografiju i film i počeo je da se bavi stvaranjem vrlo rano. Svoj prvi dugometražni dokumentarni film, Primjeri Fundina, snimio je 2019.godine.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti - nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Ulaz je besplatan.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}