Loading...

Poziv crnogorskim maturantima da posjete Narodni muzej

Razne lokacije

Narodni muzej Crne Gore poziva maturante crnogorskih srednjih škola da besplatno posjete stalne postavke i aktuelne izložbe muzeja i galerije na Cetinju. Takođe, ponovnim pokretanjem projekta "Čas istorije u Prijestonici: Cetinje – jedna priča", u kojem je Narodni muzej partner, cetinjske muzeje će i ove godine, od danas do 3. jula, besplatno posjetiti i učenici sedmih razreda crnogorskih osnovnih škola.

Vršeći svoju značajnu, edukativno-kulturološku misiju, Narodni muzej otvara vrata za besplatnu posjetu crnogorskim maturantima, u želji da svoje srednjoškolsko obrazovanje krunišu neposrednim susretom sa kulturnim nasljeđem Crne Gore, koje će im, gdje god se dalje školovali, ostati dragocjen zalog povratka kući.

Cilj ovih aktivnosti Narodnog muzeja je da mlade ljude upoznaju ili podsjete na istoriju, kulturu i tradiciju Crne Gore, doprinoseći razvoju svijesti o nacionalnom, kulturnom, jezičkom, vjerskom identitetu i osjećaju pripadnosti svojoj državi i zajednici.

Kroz program "Čas istorije u Prijestonici: Cetinje – jedna priča", svake godine više od 7 hiljada učenika sedmih razreda, koji borave na Ivanovim koritima, posjeti sve značajne znamenitosti Cetinja, kao i nacionalne parkove Lovćen i Skadarsko jezero. Projekat, pored edukativnog, ima i ekološki, ali i zabavno-rekreativni karakter.

Narodni muzej Crne Gore je samo tokom 2019. godine organizovao 36 edukativnih programa za predškolce, učenike i studente. U tom periodu muzeje je besplatno posjetilo preko 8 hiljada djece sa teritorije cijele Crne Gore.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}