Loading...

Izložba Romane Pehar “Hazard”, Galerija Klub

Galerija "Klub"

U utorak 2. juna, u 19 časova, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Galerija Klub, biće otvorena izložba “Hazard” umjetnice Romane Pehar.

Romana Pehar je rođena 1992. godine u Kotoru. Osnovne i specijalističke studije slikarstva je završila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Trenutno je student magistarskih studija slikarstva na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn u Ljubljani.

Studijski je boravila u SAD-u, na Humbolt državnom univerzitetu i na Akademiji za umjetnost arhitekturu i dizajn u Pragu, Češka. Učesnica je brojnih samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Umjenica kroz citat Grubela Herberta, The Journal of Risk and Insurance, promišlja o svom radu: “…Moralni hazard se odnosi na generalno poznati empirijski fenomen da grupa osoba koja je osigurana protiv određenog rizika postane sklona da bude viktimizovana rizikom mnogo češće ili mnogo ozbiljnije u poređenju sa neosiguranom grupom... Da li se ljudi povinuju saobraćajnim znacima zbog opšteprihvaćenih normi ili zato što se plaše nesreće ili da budu uhvaćeni od policije? Neke refleksije...“.

Izložba se može pogledati do 30. juna 2020. godine

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}