Loading...

Konkurs za djecu u okviru kampanje „Ostani doma“ „Mjerioci u kuhinji”

Razne lokacije

U srijedu, 18. marta, kao podršku kampanji „Ostani doma”, Zavod za metrologiju pokreće kreativni konkurs pod nazivom „Mjerioci u kuhinji” namjenjen djeci uzrasta do 15 godina.

U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji.

Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine.  

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: mjeriociukuhinji@gmail.com

Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove.

Konkurs će trajati do 31. marta 2020., a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}