Loading...

Raspisan konkurs za učešće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2020

Razne lokacije

Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2020, održaće se od 4. do 13. septembra u Podgorici, pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Ministarstva kulture Crne Gore.

Formulari za učešće na FIAT-u 2020. - za teatarski takmičarski i prateće programe, biće dostupni na sajtu festivala www.fiat-montenegro.org i društvenim mrežama (facebook/instagram) sve do 15. maja.

Pravo učešća imaju svi samostalni/e umjetnici/ce, trupe, udruženja, organizacije i produkcije čiji projekti i radovi na najbolji način odražavaju aktuelne umjetničke ideje u sferi eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, filma, muzike, i kreativnih industrija.

Jedna od veoma bitnih karakteristika FIAT-a je i promocija i podsticanje kulturne razmjene, saradnje i mobilnosti umjetnika, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou.

Žiri dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija: nagradu za najbolju režiju "Slobodan Milatović", za najbolju mušku i žensku ulogu, te za najbolju predstavu.

Prepoznat kao diverzitet različitih oblika umjetnosti, FIAT je, sa svojom karakterističnom publikom i neposrednom atmosferom, jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope i Balkana danas.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}