Loading...

Tribina “Moć vs. nemoć žena“

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

U petak, 21. februara u 19h, u KIC-u „Budo Tomović“ u Multimedijalnoj sali, održaće se Tribina “Moć vs. nemoć žena“ koju organizuje KIC „Budo Tomović“ u saradnji sa magistricom teorije kulture i studija roda Mirjanom Vlahović Andrijašević u okviru serijala razgovora pod nazivom „Seksualnost - tabu ili ne“.

Prva tema ovog serijala rezervisana je za fenomen društvene uslovljenosti moći odnosno nemoći žena i promišljanja o tome iz muškog i ženskog ugla. Gošće i gosti prve tribine su: prof. dr Sonja Tomović Šundić iz NVO „Dijalog“, prof. dr Veselin Pavićević, novinar, esejista i publicista, mr Vanja Kovačević sa kojima će razgovarati mr Mirjana Vlahović Andrijašević, moderatorka.

Očekuju se odgovori na pitanja: fenomen muške i ženske moći - sličnosti i razlike i njihova uslovljenost društvenim obrascima; hod po usijanom limenom krovu, odnosno sloboda mišljenja, izražavanja, ponašanja, odijevanja. Kategorije koje ženu čine moćnom odnosno, kategorije koje ženu čine ranjivom. Moć i seksualnost. Da li se moćna žena postaje ili ona to jeste? Moćne žene u crnogorskom kontekstu.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}