Loading...

Izabrana djela Novice Đurića

Hotel Tre Canne

U četvrtak, 20. februara u 20h, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće predstavljana izabrana djela pjesnika, pisca i novinara Novice Đurića iz Podgorice, čime će zvanično početi ovogodišnja književna sezone u ovom hotelu, a u organizaciji NIP Art Press iz Budve.

O Đurićevom književnom djelu govoriće: prof. dr Dragan Koprivica, mr. Aleksandar Ćuković, novinar i publicist Ranko Pavićević, dok će izvode iz izabranih djela govoriti, novinar Dragan Alorić.

Novica Đurić je rođen 1956. godine u Drijenku kod Kolašina. Do sada je objavio 20 knjiga različitih žanrova, a zastupljen je u 13 antologija. Njegovo stvaralaštvo, prevodjeno je na: italijanski, ruski, bugarski, švedski i makedonski jezik, a pored poezije i proze, bavi se i pisanjem eseja i kritika.

Dobitnik je velikog broja značajnih književnih nagrada i priznanja, među kojima su pored ostalih: Unireksova nagrada “Dušan Kostić”,  nagrada Udruženja književnika Crne Gore “Marko Miljanov”, književne nagrade “Miodrag Ćupić” i “Mirko Banjević”, nacionalna nagrada Saveza pisaca Rusije “Zlatno pero Rusije” i druge.

Novica Djurić je predsjednik Udruženja književnika Crne Gore, a bio je i predsjednik Udruženja novinara Crne Gore. I iz oblasti novinarstva, dobitnik je najznačajnijih nagrada u zemlji i regionu.

Dopisnik je beogradske Politike iz Crne Gore, a živi i stvara u Podgorici.                 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}