Loading...

Predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u Danilovgradu

Centar za kulturu

U petak, 21. februara u 20h, u Centru za kulturu Danilovgrad biće izvedena predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra.

Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, prevod Đorđe Krivokapić, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekat je sufinansirala Opština Kolašin.

“Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se I dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Korifej teatar ovim projektom nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom, kao jedna od rijetkih sličnih organizacija u Crnoj Gori.

Trude se da angažuju mlade crnogorske glumce koji polako stiču svoju afirmaciju, što u i dokazali u prethodnim profesionalnim projektima: „Krivica“, „Enciklopedija mrtvih“, „Nastasja“ i predstavom za djecu „Luckasti klovnovi“.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}