Loading...

Prvi Risanski karneval

Risan

U subotu, 22. februara u 14h, počinje prvi Risanski karneval. 

Događaj se održava u okviru programa ovogodišnjih Tradicionalnih zimskih karnevalskih svečanosti, u organizatoriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor, kao suorganizator. Pokrovitelj ovih svečanosti je Opština Kotor.

Kao najstari grad u Boki Kotorskoj, Risan je oduvjek bio grad bogate tradicije, fešti i običaja. Tokom vremena, neke su se tradicije zapostavile, a nastale su i neke nove.

Moto koji stoji iza organizacije ovog događaja je očuvanje i promovisanje primorske tradicije i oživljavanje duha fešti, koje će Risan preplaviti koloritom originalnih kostima, feštađunskim ritmom i mediteranskim duhom.

Za prvi karneval organizatori su pripemili bogat program. Svečana karnevalska povorka u kojoj će učestovati brojne grupe iz Risna i okruženja, krenuće od hotela ,,Teuta“ do pristaništa (nekadašnje luke) gdje će biti spaljena karnevalska lutka, krivac za sve nedaće i probleme iz prošle godine. Nakon presude i spaljivanja krivca, fešta se nastalja na Trgu 21. novembar (Risanska pjaca) uz dobru muziku, primorske delicije i dobar humor. Za pravu feštađunsku atmosferu tog dana pobrinuti će se mažoretke, Gradska muzika i podgorički muzički sastav VIS TETRA.

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}