Loading...

“Ekvinocijo” u Kazalištu Marina Držića

Kazalište Marina Držića

U nedjelju, 22. decembra, u 19:30h, u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku biće izvedena predstava "Ekvinocijo" koju je po tekstu Iva Vojnovića režirao Ivica Kunčević.

Saradnja između dva teatra, uspostavljena nakon više decenija, započela je u novembru gostovanjem Kazališta Marina Držića u CNP-u sa predstavom “Alkestida” za koju je prema Euripidu, tekst pisala Lada Kaštelan a režirala Livija Pandur.

„Ekvinocijo“ je priča o moralu, ponosu, istinskim vrijednostima. Ovaj komad govori i o odnosima, odlascima, odlukama i spremnosti da platimo cijenu za donešene odluke.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Danica Dedijer, muziku potpisuje Vjera Nikolić a za scenski govor zadužen je Matija Sršen. Asistentkinja režije je Jelena Minić, a izvršne producentkinje su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Varja Đukić, Mirko Vlahović, Momčilo Otašević, Goran Vujović, Branimir Popović, Danilo Čelebić, Julija Milačić Petrović Njegoš, Gorana Marković,  Žaklina Oštir, Jelena Nenezić Rakočević, Jelena Minić, Radmila Čolić, Milica Šćepanović, Dragan Račić, Momčilo Pićurić, Slobodan Marunović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić i Vukan Pejović.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}